Palautuminen pitkittyneestä stressistä


Olen viime aikoina etsinyt paljon tietoa palautumisesta, koska elämässäni on useampia rasittavia teemoja ja tuntuu, että olen koko ajan ylivirittynyt, levoton ja väsynyt. Mutta kuinka palautua pitkittyneestä stressistä? Erittäin hyvänä pidän Sydänliiton artikkelia aiheesta, joka on helppolukuinen, kattava ja lukijalle armollinen. Alla olevat vinkit ovat kyseisestä artikkelista, linkki alhaalla.

Palautuminen voi olla lepoa tai tekemistä, rentoutumista tai aktiivista puuhaa, unta tai liikuntaa, yksin olemista tai sosiaalista yhdessäoloa.

Uni on kaikista tärkein palautumiskeino stressistä, mutta palautuminen on hyvin yksilöllistä ja jokaiselle ei toimi samat palautumistavat.

Kun miettii itselle sopivia palautumistapoja, kannattaa lähteä liikkeelle omien voimavarojen tunnistamisesta. On erittäin palauttavaa tehdä itselleen mieleisiä asioita. Liikunnasta saa energiaa. Unenlaatuun kannattaa panostaa ja tasapainoista ruokavaliota ei saa unohtaa. Joku saa virtaa ystävien kanssa olemisesta, toinen taas yksinolosta, omasta ajasta. Joka tapauksessa tärkeää on lisätä palauttavia asioita jokaiseen päivään!

Lähde: https://sydan.fi/fakta/palaudutko-stressista/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaunan kahleet

Sisäinen tarkastelu

Palkkapäivä, vaaran päivä