Viivytä, väistä, valitse


Käyn läpi Gambling therapy -sovelluksen tehtäviä. Pelihimon hallintaan keskittyvässä harjoituksessa käydään läpi kolme pelihimon hallinnan tapaa:

1. Viivytä. Pyri viivyttämään pelaamisen aloittamista, koska pelihimo on tunne/olotila/kokemus, joka menee ohi. Itselläni viivytystekniikoita ovat mm. hengitysharjoitukset, peliestot kasinoissa ja pankkitilien tyhjennys, jolloin nettipelaaminen ei ole mahdollista ilman erillistä käyntiä talletusautomaatilla.

2. Väistä. Käytä pelaamiseen käytettävissä oleva aika johonkin muuhun palkitsevaan toimintaan ja väistä pelaamisen aloittaminen. Minulla tällaista väistötoimintaa on mm. tämän blogin kirjoittaminen.

3. Valitse. Pelaamishimo kuiskii pelaamisen positiivisista puolista. Tulee muistaa tietoisesti kaikki pelaamisen/riippuvuuden pahat puolet ja syyt lopettaa ja valita tietoisesti lopettaa riippuvuustoiminta. Tätä hyvän elämän valintaa pyrin pitämään mielessäni kirjoittamalla ylös omia ajatuksiani ja miettimällä, mitä voin saavuttaa, jos en pelaa ja mitä voin menettää, jos pelaan. Voin saavuttaa onnellisen, tasapainoisen perhe-elämän. Äärimmilleen vietynä voin menettää kotini ja perheeni.

Tavoitteeni on selvä: aion olla toipuva riippuvainen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaunan kahleet

Sisäinen tarkastelu

Palkkapäivä, vaaran päivä