Tasapainon hakua ja huolenpitoa


Arki addiktion kanssa on ajoittain rankkaa. Oman mielialan ja jaksamisen kanssa pitää olla valppaana, jottei heikko hetki tule sellaisena päivänä, kun ei jaksa muuta kuin antaa periksi sairaudelle. Ravinto, lepo, liikunta, mieliala, rutiinit ja huvit muodostavat kokonaisuuden, joka tulee olla mahdollisimman tasapainossa, jotta "raittius", "pelaamattomuus", "pidättyväisyys" ei olisi ylivoimainen vaatimus. Ja joskus käy niin, että vaikka on tehnyt kaikkensa pysyäkseen tasapainossa, siltikin sairaus, riippuvuus vie jälleen kerran syöksykierteeseen.

Silti ei voi muuta kuin yrittää uudestaan, toivoa parasta, huolehtia ja hoitaa itseään. Riippuvuus on sairaus siinä missä diabetes, verenpainetauti, epilepsia tai masennus. Kukaan ei valitse riippuvuutta, eikä siitä toivu tahtomalla tai yksin ilman apua tai hoitoa, tavalla tai toisella.

Oloni on aaltoillut, hyvän ja huonon, uupuneen ja vahvan välillä. Olen yrittänyt parhaani, enkä ole antanut periksi halulle antaa periksi. Yritän hoitaa itseäni ja olla armollinen, niin itselleni kuin muillekin. Huolehditaan toisistamme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Addiktion tarkastelua

Kaunan kahleet

Toiset ihmiset ovat tärkeitä toipumiselle