Mistä saada voimaa ja jaksamista?


Energiataso on matalalla. Mieli on terävä (tai ainakin toivon niin), mutta kroppa on väsynyt. Olen nyt kovasti yrittänyt miettiä, kuinka saada kotikonstein parannettua jaksamistani ja palautumista. 

Teen mielenkiintoista, mutta henkisesti kuormittavaa työtä. Olen huono pitämään huolta fyysisestä kunnostani liikunnan avulla. Jonkin verran päivittäistä hyötyliikuntaa tulee väkisin, kun kävelen työmatkat, mutta yhtään sen enempää ei tule jumpattua tai rehkittyä. Pyrin tekemään terveellistä kotiruokaa, mutta olen ennen kaikkea nautiskelija, joten keskivartalolihavuus on osa syntilistaani myös. Rauta- arvot ovat olleet viime vuosina huonot/huonohkot. 

Nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni, ennenkuin sairaus saa kuiskittua vetämättömästä olosta hyvän tekosyyn antaa periksi myös riippuvuudelle. Ensinnäkin rautatabletteja pitää ihan oikeasti käydä ostamassa pikimmiten ja oikeasti syödäkin niitä. Ei ne lääkekaapin perältä itse suuhun hyppää. Toisekseen pitää oikeasti hoitaa pääkoppaa vertaisryhmien ja itsehoidon kautta. Verkon kautta saa vaikka mitä apua etänä, jos ei ryhmiä lähellä tms. Kuntoilu on jatkossakin mun heikko kohta, mutta jos saisi jotain pientä aikaiseksi, edes tanssihetki lapsen kanssa tai venyttely ennen nukkumaanmenoa. En myöskään saa unohtaa lepoa ja armollisuutta. Joskus on ihan ok olla myös uupunut, väsynyt ja alakuloinen, jos tarpeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaunan kahleet

Sisäinen tarkastelu

Palkkapäivä, vaaran päivä